Ik ben Marielle Bijl en ik werk sinds 1996 in het basisonderwijs. Ik heb in alle groepen lesgegeven en ervaring opgedaan en op verschillende soorten scholen gewerkt. Ik ben gediplomeerd remedial teacher, omdat ik de opleiding tot remedial teacher heb afgerond en ben me gaan specialiseren in hoogbegaafdheid. Ik ben lid van de LBRT (landelijke beroepsvereniging voor remedial teachers).

Als leerkracht vind ik het vreselijk om te zien hoe sommige kinderen in de knoop kunnen komen en het plezier in leren kunnen verliezen. Ik vind het fijn om individuele aandacht te kunnen geven en na een uitleg "het kwartje te zien vallen". Ik hoop in mijn praktijk kinderen weer plezier te kunnen geven in het leren. Door succeservaringen op te doen, kan leren weer leuk worden!

Zelf heb ik 3 kinderen en ben met hen meegegroeid richting voortgezet onderwijs. Ik heb ervaren dat de overgang naar het voortgezet onderwijs erg groot is en bepaalde vaardigheden van kinderen vereist, die ze lang niet altijd aangeleerd hebben gekregen op de basisschool. Het gevolg zijn tegenvallende prestaties in het voortgezet onderwijs.